27.11.12

About my life

Salutare! Numele meu este Cernăianu Manole Răzvan și sunt cunoscut pe internet sub pseudonimul TinKode (sincer să fiu nu am crezut vreodată că va veni ziua în care mă voi prezenta în lumea virtuală cu numele meu adevărat). Mulți s-au întrebat de unde m-am inspirat în alegerea acestui nickname și ce vrea să reprezinte. Hmmm, să o luăm de la început. Până a ajunge la acest ‘TinKode’ am folosit o mulțime de alte nick-uri, până când într-o zi am început să scriu pe google combinații de cuvinte care mi se păreau atractive de unde a rezultat un nickname ușor de memorat.

De mic am fost pasionat de calculatoare, primul avându-l în clasa a I-a sau a II-a, dar asta nu înseamnă că aș fi știut prea multe despre acestea până nu am avut acces la internet. Din momentul în care am fost conectat la WWW am început să citesc o mulțime de lucruri interesante, m-am documentat despre cele mai bine plătite meserii pe internet (am considerat că nu este pentru mine un job care necesită doar forță fizică pe o durată nelimitată de timp) până când am găsit câteva detalii despre pentesting (penetration testing).

Pentesting-ul m-a atras din toate punctele de vedere: este o meserie foarte bine plătită și flexibilă care implică totodată cunoștințe vaste în domeniul securității web. Dar sunt de părere că dacă vrei să excelezi aici trebuie să gândești precum un infractor cibernetic pe scurt un black-hat hacker. De ce spun asta? Păi dacă vrei să găsești toate punctele slabe ale unui sistem trebuie să ai experiență, să poți fi în mintea hacker-ului iar experiența se dobândește prin practica în real world (cum ar fi numită de majoritatea) pentru că întâmpini tot felul de probleme care mai de care mai diferite sau metode care nu se predau niciunde.

Nu spun că dacă ești de la bun început un white-hat și ai învățat tot ce este necesar într-o facultate sau la cursuri speciale de genul, nu vei face o muncă bună, dar un black-hat care devine white-hat va avea întotdeauna un atuu în plus. Sper să nu se înțeleagă că încurajez black hacking-ul; este un risc pe care trebuie să ți-l asumi de la bun început și de cele mai multe ori nu se merită pentru că vei ajunge dator cu câteva sute de mii de $ și cu un dosar aproape cât tine de mare (cum a fost cazul meu și am cam 1.75 metri înălțime) și de ce să excludem și varianta în care poți ajunge după gratii o perioadă îndelungată de timp sau dacă ai noroc primești o sentință cu suspendare.

Libertatea. Este un subiect pe care mulți ignoră să îl ia în calcul atunci când se apucă de activități ilegale în lumea virtuală sau cea reală. Majoritatea se împacă cu ideea că dacă sunt prinşi vreodată nu vor avea probleme financiare când sunt eliberaţi. Din cauza teribilismului se ajunge în primul exemplu și din prostie în al doilea. Oricât de bun hacker ai fi întotdeauna vei avea nașul tău și dacă acest naș nu este de aceeași categorie cu tine, adică tot un hacker, mai mult ca sigur va fi un informator a.k.a. ‘sifon‘ și procentajul în care o să ai tot ce ai obținut confiscat este foarte ridicat.

Să vă riscați libertatea nu se merită pentru nimic în lume. Și o spun din propria experiență… Am petrecut aproximativ 90 de zile (de pe 31 ianuarie - 27 aprilie 2012; o nimica toată în comparație cu restul pedepselor) în arest preventiv unde ești 24/24 de ore privat de libertate. Îți petreci cea mai mare parte din timp cu alte 3 până la 7 persoane într-o încăpere de 4 metri pătrați unde totul este gri și dacă ai noroc și vremea este de partea ta poți să ieși în curtea de recreere. Te poți deprima imediat dacă nu ai un caracter puternic sau nu crezi în tine. Am fost în celulă cu tot felul de infractori precum criminali, falsificatori de bani, carderi, hoți, etc (nu e un motiv de teamă, toți suntem oameni și dacă există respect și vorbe calculate totul este ok) dar să știi că ești la cheremul unor gardieni este cel mai neplăcut lucru.

Eu am fost privit diferit față de restul, din cauza motivului arestării mele. Totul a fost bine dar totuși foarte greu. Din această lecție am învățat că nu trebuie să îți riști libertatea pentru nimic în lume și că orice sumă de bani ar putea fi la mijloc, nu îi va ține locul absolut niciodată. Acesta este un capitol din trecutul meu în care mi-a fost arătat gustul amar al vieții dar acum trebuie să fiu fericit deoarece totul a revenit la normal. Nu trebuie să uităm că omul din greșeli învață.

Ce am realizat? A meritat!? Întrebările acestea mi-au fost adresate cel mai frecvent din partea multor persoane în ultimul timp fiind curioase dacă a meritat tot ce am făcut și ce am realizat. Răspunsul e cu 2 tăișuri și de ce spun asta? Păi în primul rând ‘sincer să fiu‘ nu a meritat mai deloc deoarece din cauza mea au suferit multe persoane (din suflet le cer scuze) și mă refer la rude, iubită și unii prieteni care s-au dovedit a fi foarte puțini, restul însemnând cunoștințe care sunt pe lângă tine la bine iar la greu se fac pierdute în lume. În al 2-lea rând a meritat pentru că mi-am împlinit un vis și anume să fiu cunoscut și recunoscut doar pentru ceea ce am facut eu și nu furând munca sau laudele altuia. Am reușit acest lucru doarece am avut o doză de ambiție imensă care m-a ajutat poate cel mai mult și am avut încredere în mine. Unul dintre visuri a fost bifat cu ‘check’ dar mai rămân alte câteva sute pe lista mea care sunt momentan doar în stadiul incipient dar nu îmi fac griji, am doar 21 de ani deci există timp din belșug.

Consider că am reusit puțin acolo să schimb percepția oamenilor asupra termenului ‘hacker’ (cu toate că nu mă consider unul) să nu mai fie confundați cu alte tipuri cărora nu le dau numele. M-am simțit mandru că sunt român când mi-am auzit naționalitatea în mass-media din toată lumea, nu știu dacă și voi ați simțit la fel. Mulți o să mă contrazică spunând că sunt un infractor și nu e ceva de lăudat, dar uită sau nu știu că eu am încercat să ajut găsind acele vulnerabilități și nu am dorit să le folosesc în scopuri personale (spre înțelegerea tuturor acele fapte bune costă enorm de mult dacă sunt realizate din partea unor firme din domeniul testării securității web – penetration testing).

Spunând acestea mulți m-au considerat, mă consideră si mă vor considera egocentric și mă vor critica că am vrut faimă s.a.m.d. Îi înțeleg și sunt conștient de asta. Oricât de simpatic sau bun ai fi nu poți să îi convingi pe toți să te placă. Sunt de părere că atunci când nu ești plăcut de un număr de persoane semnificativ mare este bine deoarece înseamnă că îți faci treaba cum trebuie și aceștia se simt plafonați sau sunt invidioși din cauza succesului tău. Și până la urmă ce rost ar mai avea admiratorii dacă nu ai și opusul lor pe cei ranchiunoși. Toate criticile primite le-am transformat în combustibil pentru a-mi alimenta țelul de a mă autodepăși, iar dacă le dai prea multă importanță o să te devieze de la scopul tău și o să îți pierzi încrederea în tine.


În încheiere vă pot sfătui să aveți încredere în voi și în ceea ce faceți. Fiți într-o continuă competiție cu voi înșivă. Și nu în ultimul rând să aveți voința să deveniți din ce în ce mai buni în domeniul vostru preferat, nu ai nimic de pierdut dacă încerci.
Share on:

84 comments:

  1. Success in noua cariera !

    ReplyDelete
  2. Esti ceva mai diferit decat "Anonymous". Tu ti-ai atins un scop , esti ce au atins ? Felicitari pentru tot ce ai facut si spor in continuare la ce vei face. Dar totusi , ai grija! Orice lucru rau facut .. aduce suferinta parintilor tai.

    ReplyDelete
  3. Te admir pentru tot ce ai facut. Ultima frasa cu, care ai incheiat post-ul ar fi trebuit bloodata.
    Nu uita ca Romania are nevoie mare de persoane ca tine, poate acum nu isi dau ei seama dar pe viitor vei fi cu siguranta cautat. Bafta in continuare si tie ( in legatura cu ultima propozitie ).

    ReplyDelete
  4. Ma faci sa ma simt mandru ca sunt roman ! Imi pare rau ca ti-ai pierdut 90 de zile din viata , dar nu uita ...tot raul este spre bine ! Succes in noua cariera !

    ReplyDelete
  5. Felicitari si Succes in Continuare ! :)

    ReplyDelete
  6. sincer te admir.....iti urez succes in tot ce-ti vei propune de aici incolo.....

    ReplyDelete
  7. Asta numesc eu om de mare valoare ! :)
    Gandesti bine, ai actionat bine si sunt singur ca vei lua deciziile potrivite pentru viitorul tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dupa cum spunea si Laur mai sus , respect . Citind articolul am mai primit si eu o doza de motivatie pentru ceea ce vreau sa fac .

      Iti urez succes si tot binele .

      Delete
  8. Gandesti foarte corect. O mica intrebare, oare cum vei plati acele datorii ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu un salariu lunar câștigat prin muncă cinstită...

      Delete
    2. :) despre cate sute de mii era vb ?

      Delete
    3. Cauți pe ministerul justiției și vezi! Și nu era vorba despre mine în special, ci un exemplu generalizat.

      Delete
    4. Credeam ca vrei sa ajungi si prin top forbes :-))

      Delete
  9. Te stiu de pe ISR, am avut ocazia sa aflu cat de cat ce fel de om esti. Spun cu mana pe inima ca esti idolul meu. Where there is will, there is a way, right?

    ReplyDelete
  10. Îți urez mult noroc în continuare!

    ReplyDelete
  11. Te-am adaugat pe facebook auzind ştirile sincer m-am speriat ,fiindca pedeapsa putea fi mult mai grava.Ma bucur ca esti liber.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. Anoymous nici nu stim exact daca exista ca grupare...de Tinkode stim.

    ReplyDelete
  14. Domnul Razvan, cu ce se poate de inceput a studia informatica, care ar fi primul program potrivit cu care as incepe sa avansez? La fel iubesc calculatorul am 18 ani si am participat la citeva proiecte, cu ce as putea incepe mai avansat?

    ReplyDelete
  15. Esti un exemplu pentru multi Romani ;
    Sincer iti zic m-ai impresionat prin cuvintele tale ,dai dovada de o sinceritate si modestie rar intalnita. Cred ca multi te-ar fi criticat pentru faptele tale ,dar tu ai vrut sa te afirmi (cum ai zis si tu "prin forte propri")

    Eu iti urez mult succes si multa sanatate ! Daca nu esti sanatos nu faci nimic.
    Respect for you !

    ReplyDelete
  16. Salut si bine ai revenit.
    Stau inca si ma intrebat cum .. mea poti sa arestezi un asa om ? :| In loc sa fie premiat, politia romana si nu numai, si-au batut .. de el .


    Oricum, TinKode, mult succes pe viitor !

    ReplyDelete
  17. Hey its toco123, remember me?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah, ofcourse! I saw your threads about me. Thank you! ;)

      Delete
    2. So what now, TinKodeOnSecurity ? hahah

      Delete
  18. Bravo!
    Urmeaza sa ne pui o poza cu tine si esti cel mai barosan... Adica ti-ai ascuns numele pana ce te-au arestat si ti-au facut numele public... cred ca ar merge si o poza cu tine sa vedem cine e MARELE TK

    ReplyDelete
    Replies
    1. O sa apara si poze cu tine la un moment dat...

      Delete
    2. Respect!Sper sa ai o cariera de succes de acuma inainte

      Delete
    3. sper sa apuncam sa vedem pozele cu tk de pe eventualul site, inainte sa fie "down" ;))

      Delete
    4. "Baietash"... stii tu vorba aia de la Cassa Locco "Nu esti tu un pic cam prost"...?

      Delete
  19. Ma bucur pentru tine ca esti free. Si eu am fost pe la " racoare " ceva mai mult timp ca tine.. ci doar la varsta de 18 ani proaspat impliniti, nu prin intermediul internetului dar legat de bani...
    Nu ne cunoastem nici macar virtual , dar ai fost citit de mine in majoritatea posturilor tale dupa diferite forumuri unde activai. Am intrat azi de curiozitate pe Slacker.Ro sa vad daca sa miscat ceva in ultimele zile, am mai verificat acum ceva zile dar ma gandeam ca ti-au dat interdictie la internet o perioada. Eh.. bine ca ai scapat, succes pe viitor si continua cu blogul cred ca vei avea de castigat( iti merge mintea.. nu ar fii o problema ) .
    GoodLuck !

    ReplyDelete
  20. As vrea sa stiu daca , lucrezi la o firma IT , sau la Google ?..
    Deoarece , citisem despre tine si ai spus ca cei de la google te vor.

    Intr-un fel , daca ai gasii o vulnerabilitate la un site , i-ai mai face ceva? Banuiesc , ca , si acum ai avea aceasta "manie"

    Sa ai succes in continuare!

    ReplyDelete
  21. Da lucrez la o firmă de IT. O să dau mai multe detalii despre acest lucru când o să fie momentul potrivit.

    Nu. Cum să mai am aceași manie? Pentru ce am scris articolul de mai sus? În plus de ce aș vrea să mai fac așa ceva când acum lucrez legal?

    Cea mai mică abatere înseamnă închisoare pentru o perioadă îndelungată de timp. Cred că am spus în nenumărate rânduri că nu se merită să stai nici măcar 1 zi arestat.

    ReplyDelete
  22. Dar e adevarat ca la puscarie esti agresat sexual...tu ai scapat???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Încearcă să găsești singur răspunsul. Să vorbești din propria experiență! La ce întrebări pui se poate observa ce fel de persoană ești și sigur nu ai scăpa de ce iți e frică!

      Dacă ai avut norocul să fi fost în situația descrisă, trebuie să fie o regulă pentru toți ceilalți?

      Baftă!

      Delete
    2. Wow imi cer scuze dar nu am avut de gand sa jignesc!
      Imi cer scuze era o simpla curiozitate!
      Inca o data imi cer scuze daca am fost nesimtit!

      Delete
  23. Salut!

    Chiar m-am bucurat cand am vazut blog-ul/site-ul din nou "activ".Deasemeni ma bucur ca esti liber.

    De fiecare data cand ma uitam la video cu tine,sau ale tale,m-am simtit mandru ca sunt roman.Btw,sunt curios ti-a facut Guvernul Roman vreo oferta sa lucrezi pt ei,luand in considerare ce mai zis Basescu(ca sunt multi hackeri in romania si poate o sa-i angajeze)..

    Ii incurajez pe toti,la fel cum ai zis si tu,sa devina mai buni in domeniul lor.Elevii sa se axeze de pe acuma inspre ceva sa nu sa se "omoare" cu toate materiile.

    Respect si succes cu noul loc de munca!

    PS:Ce muzica mai asculti?Iti place dubstep.Astea iti plac?
    http://www.youtube.com/watch?v=-0oZNWif_jk
    http://youtu.be/4rBE-OM6Yro

    ReplyDelete
  24. Ce pot sa spun? Te asteptai la atceva din partea presei?
    Realley? Din asta isi castiga existenta , nu prea inteleg de ce incearca sa faca aberati / comentarii de prost gust si asa zise "intamplari ireale" doar pentru ca cineva sa cumpere ziarul ? Si sa nu dea-n-ale falimentului?
    Dar unde ne ducem cu gandul traim in romania nu? Ne putem astepta la orice din zi-n zi .... Fine , imi place cum scrii un articol , il scrii lung , corect din puct de vedere gramatical si cu foarte mult inteles.
    ISR il mai refaci , planuri pentru hackersblog? ::: VECHIUL MEU PRIETEN ::: imi placea slacker dinainte.
    Ce mai pot zice , mult succes in cea ce faci (daca ramai la vechiurile obiceiuri , incearca sa mai publici si cate ceva , dar nu mai mult de spoof si SQLI un sfat prietenesc).
    Ai primit ce ai vrut TK , ai primit faima de care nu aveai parte inainte inca mai ai persoane care nu te suporta , unele nu te suporta pentru ce ai facut , si stii de ce? Ca ti-au fost priteni si nu sau impacat asa usor cu idea plecarii tale.
    MULTA STIMA SI RESPECT. BAFTA PRIETENE.

    Inca ceva : 1029188 : iti dai seama tu ce am vrut sa zic , daca mai stii cine sunt.

    ReplyDelete
  25. Poate ai vrea sa te uiti si aici ^^

    http://www.b1.ro/stiri/high-tech/cine-este-tinkode-a-fost-corigent-in-liceu-dar-a-pus-americanii-pe-jar-totul-despre-hackerul-roman-razvan-cernaianu-20510.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am spus în articol că a fost preluat de alte ziare / TV-uri din România și din străinătate.

      Delete
    2. Niste Dobitoci (special D), invidiosi, ratati pe lumea asta si lista continua (ma refer la presa), care chiar si-au luat bacul in toamna, nu ca omul asta care aduce faima tari si neamului. In tot ce a facut, eu vad numai lucruri pozitive, ganditi-va ca nu a furat nimic, doar "le-a spus" ca sunt vulnerabili, oricat de rotunzi s-ar da.

      Delete
  26. Welcome back!
    Ce forumuri/comunitati mai frecventezi sau pe unde putem sa schimbam o vorba cu tine? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu mai are rost să mai frecventez forum-urile. Am conturile de Email // Twitter // Facebook // Youtube puse pe blog unde pot fi contactat.

      Delete
  27. Man as vrea sa vad pe blogul tau un articol cat se poate de detaliat (si tehnic) despre ce-ai facut si cum te-au prins. Ma intereseaza in special partea cu anonimitatea pe net (despre care probabil o sa scriu o carte intr-o buna zi) si daca politia a facut vreo chestie iesita din comun (cum ar fi sa sparga tor sau sa citeasca gmail/facebook) ca sa te prinda sau au avut un sifon si-atat.

    ReplyDelete
  28. Razvane te admir din toate punctele de vedere , si cum ai mentionat mai sus , daca ne punem ceva in cap , putem sa reusim , necesita doar munca si stardanie. Succes in ceea ce faci , si ai griaj sa numai ajungi la ''BULAN''...multumesc . Ma-i facut mandru ca sunt roman..Salut si multa bafta in ceeea ce faci , si din cand in cand mai posteaza si tu pe blogg ceeea ce mai faci mie chiar imi place si am citit tot! Salut , bafta si multa sanatate.

    ReplyDelete
  29. ,,Hacker anonim fura 100.000.000$ din conturile americanilor'', ,,TinKode este cu ochii pe noi'' ar fi cele mai bune titluri din ziare daca am fi intr-un film din acela cu o agentie guvernamentala cu spioni,o grupare de hackeri care lucreaza pentru niste mafioti cautati in intreaga lume iar tu ai fi cel care le ,,dechide usile'' acestora la propiu si la figurat pentru ca acestea sa isi vada de planurile lor in continuare,iar spre finalul filmului doar TU...deoarece ceilalti hackeri au fost prinsi pe nustiu unde sa stai pe scaunul tau de birou incercand sa intri in sistemele unei cladiri din Tokyo unde se fabrica PREMIUL CEL MARE,cand deodata simti teava unui pistol la tampla si pe una/unu zicand Maaa asta da si mie 3 lei:)))glumeam defapt zicea:In locu tau nas face asta.Mafioti raman blocati sunt prinsi bla bla ajung sa fie executati(dar cum filmul nostru e unu de actiune)defapt sunt inchisi si tu la fel ca in viata reala esti inchis doar ca personajul tau avea de ales intre inchisoare pe viata si sansa sa lucreze pentru CIA MI6 sau nu mai stiu eu ce magazin de shaorma.....Sfarsit!Ce zici suna cunoscut intr-un fel de scenariu de hollywood?Oricum draga Razvan vreau sa iti zic ca ne-ai facut mandrii pe toti nu numai prin faptul ca avem romani ca tine asa de talentati dar si faptul ca desii poate ai avut/nu ai avut frica sa faci acele lucruri ai riscat si ai ajuns sa fi cunoscut de foarte multe persoane.Fie ca tiar zice cineva:Na ma tia trebuit tie sa faci aia aia etc treaba ta ai facut cum ai crezut tu.Sincer cand am citit prima parte din The truth about me pe care ai scriso adica aceea cu Dupa ce am fost arestat presa din....Romania,mi-am dat seama ceva ceva acolo ca te deranjeaza ceva la articol si dupa am citit si restu,adevarat ca informatia mergand din mana in mana fiecare o schimba cum vrea sau mai adauga si tot asa mergand iese ce vor ei si adevaru e undeva pe la 30-40%,pur si simplu ma fascinezi si din motivu asta de fiecare cand aparea ceva despre tine citeam acu sa nu crezi ca chiar tot cautam 22/24h tinkode pe net mam interesat de cazu tau pe net alaturi de alti hackeri ca va am si pe o lista cu HackerRO printre care si tu toti cu numele real,stiam de unde tia venit ideea numelui de atacuri convorbirile daca nu ma insel cu prietena ta zicanduti tie parca:da sti am auzit pe la televizor ca erau unii care faceau nustiu ce cu carduri si TU:lasa nu iti face atatea griji ,,parca''nu am treaba cu aia nu ma prinde!In orice caz trecutu e trecut si cum ziceai si tu iti uram sa devii cel mai bun in domeniul tau si vedem la anu daca mai auzim de tine:)):P Sanatate ai grija de tine si dute tare!;)

    ReplyDelete
  30. Habar nu ai cati tineri care sunt pe un drum gresit pot invata de la tine, greseli sau nu, totul merge inainte, numai bine.

    ReplyDelete
  31. Te stiam dinainte de evenimentul DIICOT, si chiar ti-am citit blogul.
    Intamplare cu drumul la Constanta ma distrat teribil si cel cu controlorul din autobuz... ( le-am citit acum ceva vreme, nu imi mai amintesc prea multe detalii)

    Mult succes in continuare si sa nu regreti nimic niciodata ;)
    Oamenii ca tine ne pun pe harta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu știu la ce te referi în legătură cu Constanța sau vreun controlor dintr-un autobuz. Confunzi.

      Delete
    2. hm.... cred ca ar trebui sa caut inca odata treaba aia... sper s-o mai gasesc...
      e posibil sa confund ceva chestiuni, ma lamuresc si revin .

      Delete
  32. Salut Tinkode... Cum te pot contacta personal ?

    ReplyDelete
  33. Salutare Tinkode sau mai bine spus Razvan ! vazandute in emisiunea Romania te iubesc mi-am imaginat ca esti un tip cum se cade... As dori si eu sa invat sa intru intru in aceasta lume cibernetica,si as dori sa devin un hacker,white hat,si nu un cracker,black hat... Cum as putea incepe...Sunt un baiat de 16 ani si pasionat de calcatoare dar vazandute mam pus pe ganduri si vreau sa ma alatur acestei lumi

    ReplyDelete
  34. Salut Razvan! eu nu stiu mai nimic despre tine, depre viata ta personala ..dar te-am vazut la emisiunea Romania Te Iubesc... si am auzit multe depre tine ..nu pot sa spun decat ca esti o persoana deosebita ...cu un caracter cum rar mai întâlneşti in prezent .. Imi place cum gandesti .. Asta referitor la spusele tale de mai sus ..mentionez ca nu te cunosc personal.. Tu prin realizarile tale ai dovedit ca de fapt imposibilul nu exista ...ai dovedit ca se poate daca vrei cu adevarat si daca esti pasionat de ceea ce faci .. Pe mine unul mai facut sa ma simt mandru ca sunt roman ! Eu iti urez mult noroc.. Si sanatate , ca e mai buna ca toate ...eu doar am invatat din greselile tale ...si sper ca multi altii sa o faca...pentru cei ce isi dau seama depre ce vreau sa spun....... sunt sigur ca in viitorul apropiat o sa ma cunosti si o sa dam mana ! ...

    ReplyDelete
  35. Sunt plecat in strainatate de la 8 ani..si unele persoane ca tine ma fac sa ma simt si mai mandru ca sunt roman.
    Am si eu pasiunea asta de multa vreme..uneori sunt obsedat nu dorm noaptea si ma gandesc doar la asta si visez doar cu asta..nu sunt nebun :))
    Calculatorul este cea mai avansata tehnologie din lume..trebe sa evoluam lumea virtula..nu sa o folosim pentru infractiuni..ori cat evoluam securitatea cibernetica..lumea virtuala va fii vulnerabila..nu exista ceva 100%
    Ma fac mandru ca sunt roman.SUNT MANDRU..succes MAESTRU TINKODE !

    ReplyDelete
  36. Sunt plecat in strainatate de la 8 ani..si unele persoane ca tine ma fac sa ma simt si mai mandru ca sunt roman.
    Am si eu pasiunea asta de multa vreme..uneori sunt obsedat nu dorm noaptea si ma gandesc doar la asta si visez doar cu asta..nu sunt nebun :))
    Calculatorul este cea mai avansata tehnologie din lume..trebe sa evoluam lumea virtula..nu sa o folosim pentru infractiuni..ori cat evoluam securitatea cibernetica..lumea virtuala va fii vulnerabila..nu exista ceva 100%
    Ma fac mandru ca sunt roman.SUNT MANDRU..succes MAESTRU TINKODE !

    ReplyDelete
  37. Salut,fiindcă am auzit multe despre tine si din cate am inteles ai fost si pe RST-Center.Intr-o bună zi am stat si m-am gandit la un nick-name de forumuri-gaming.Iar intr-o zi un prieten mi-a amintit de "TinKode" care imi zicea ca face ravagii pe lumea IT-ului,uite ca nu a fost asa.De la "TinKode" mi-am gasit si eu nick-name-ul "W1nKode",intr-o buna zi sper sa ne vorbim pe un messenger s-au pe site-ul meu.
    CONTACT Y!M: yonut_snk_14
    CONTACT MAIL: w1nkode@yahoo.ro

    ReplyDelete
  38. TinKode sunt si eu la fel de pasionat de lumea IT-ului,si am doar 15 ani.Dar cand vad copiii de 16-18 ani care se dau mari cu TinKode/System32 din Rst-Center imi vine sa-i scuip.Dupa ce mint de rup de mai si ameninta,am eu vreo 3-4 in lista de messenger care sunt mari hackeri.Il am pe Cabron care nu se da mare dar din cate am inteles e ADMINISTRATOR pe Romanian Security Center :).

    ReplyDelete
  39. Hey, my WWW name is Crowlley, and after i saw your blog/facebook and what have you done, i was soo proud to be romanian, with people like you:) few questions for you if you are able to answer:
    1. Did you inspired from White-Hats? you know what i;m talking about:)
    2.The American Government put you to work for them?
    3.how did you found the Trinity Bomb, EXample, or was created by you?

    Have fun and Take Care;)

    ReplyDelete
  40. De cat timp nu te mai ocupi cu hacking-ul?

    ReplyDelete
  41. El se ocupă de IT,lucrează la o firma,penetrează sisteme la cerinţele clientului.Mai multe detalii nu dau .

    ReplyDelete
  42. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  43. Salut , sunt Alex si as avea cateva intrebari pentru tine.
    1: Cum de nu ai spart serverele celor de la Area51?
    2: Din lista "My Old Attacks" care a fost cel mai greu de spart?
    HF and take care!

    ReplyDelete
  44. Nici Razvan nu stie :)).Pentru un baiat cu talent si calitate ca el nu e greu de spart,doar trebuie sa-ti pui mintea la contributie.

    ReplyDelete
  45. Replies
    1. de ce ?
      ai facut tu ceva cu manuta ta ?
      sau doar pentru ca te-ai nascut in Valcea :))
      Sa fii mandru de ce realizezi singur, nu de ce primesti de la altii sau ce ti se intampla

      Delete
  46. Salut Razvan un hacker se naste .... si ala esti tu in primul rand multe felicitari pentru ce leai facut Americanilor ... si in al doilea rand Respect si mult succes incontinuare in tot ce faci fie ca e bine sau e rau respect

    ReplyDelete
  47. OOOOO Kenpachi . Succes si Respect

    ReplyDelete
  48. Un copil de 21 de ani,care a vazut de mic ce altii nu.A facut rau doar rudelor sale?!A facut rau la o multime de oameni,in primul rand de la ei esti obligat sa ceri scuze ft multe.Singurul tau plus adus in societate-ai aratat oamenilor care au facut ceva,greselile acestora,pe care sa le reapare,din motiv ca daca mai apare vreun individ ca tine,sa poata obtine nimic.Asta esti tu!Un indvid care a provocat ft mult rau!si cei care te sustin sant pur si simplu copii,fara cap!

    ReplyDelete
  49. salut,ai aflat pana acum cum au reusit sa te gaseasca ?...cum ai spus si tu,nu credeai ca asta se poate intampla deci...ce a fost ?

    ReplyDelete
  50. Salut Razvan!!!
    Poti sa-mi spui si mie ce limbaje de programare ai folosit???
    Si daca poti sa-mi spui si mie de unde ai invatat .
    MS!!!

    ReplyDelete
  51. Salut. Te apreciez foarte mult pt tot ce ai facut.Poti sa imi zici si mie ca simplu incepator cu ce ar trebui sa incep pentru a ajunge sa "sap" pe internet pt a gasi vulnerabilitati? Cu ce si de unde ai inceput tu?

    ReplyDelete
  52. Mai putin interesant prin ce ai trecut...important este ca ai realizat ceea ce la momentul respectiv a fost necesar si deopotriva placut.....restul sunt detalii, nu te impotmoli , n-ai sa mai fii tu si nimic din ce vei face de aici in colo no sa mai fie la fel daca te lasi la mana lor si a sistemului ! Respect....eu m-am retras de mult din alte considerente. Mult succes ,
    MIhai ...ronin dan-rst

    ReplyDelete
  53. eu am o mica mare intrebare..ce parere ai de windows 8.1 dar si de windows 10 care multi il asteapta in stadiul final,din cate am inteles de la 8 in sus 8.1,10 au prea multe sisteme de urmarire..

    ReplyDelete
  54. Buna! Ne poti spune ce studii ai urmat? Banuiesc ca un liceu mate-info+ facultate de informatica.

    ReplyDelete
  55. Hm, sunt sigur ca in vazuri ca si al tau, autoritatile sunt incapabile sa gaseasca pe cineva!
    Si atunci se gaseste cate un sifon care sa le faca ziua buna!
    Pacat, ar trebui sa existe un bountyhunter pentru sifoane!!!!
    Trust no one but yourself!

    ReplyDelete
  56. Te admir si eu imi doresc sa fiu ca tine acum am invatat sa sbarg siteuri sa pic o retea sa fac un pc sa nu mai porneasca si am invatat sa intru la cineva in pc si sa ii plantez un virus

    ReplyDelete
  57. Fain Blogul :) poate ma inveti si pe mine cum localizez pe cineva pe ip,nimic mai mult e vorba de o gagica :))))

    ReplyDelete